‘Help: hoe communiceer ik met m’n collega’s?’

‘Ik ben wel heel erg resultaatgericht’, zei de vrouw die voor me zat, ‘En ik wil het ook niet kwijt. Toch zou het wel goed zijn als ik iets meer aandacht aan het persoonlijke zou besteden in het contact met m’n collega’s. Eén medewerker zit ook zo in elkaar dus wij begrijpen elkaar wel.’

In mijn training communicatie besteden we aandacht aan verschillende communicatiestijlen, ‘o, ja dat herken ik’ wordt er dan door deelnemers geroepen. Je begrijpt dan waarom je met de ene collega of klant onmiddellijk een klik hebt en voor een gesprek met de ander moeite moet doen. En een match maken met andere communicatiestijlen, dat kun je leren.

Het mooie van de communicatiestijlen is dat je de verschillen gaat waarderen. Want een goed team bestaat uit aanvullende kwaliteiten. Met mensen die in staat zijn verschillen te overbruggen, kun je voor gezamenlijke doelen gaan.

Voor die mevrouw is er goed nieuws: ‘bruggen slaan kun je leren en juist op die manier behaalt je team resultaat’.

 

Open inschrijving training communicatie op 8 en 22 november te Amersfoort. Zie voor meer informatie www.maan.nu